Post image for Satyor bar & restaurang för retro entusiaster

Satyor bar & restaurang för retro entusiaster

by Thomas

in Budapest nöjen & nattliv,Restauranger i Budapest

Satyor är en förhållandevis nytt (2010) och populärt uteställe som tagit intryck av den design och intredningstrend som är mycket utspridd på många av Budapest uteställen.

Trenden har särskilt tagits upp av de s.k ruin pubbarna gjort till sitt kännetecken att blanda gammalt och nytt.

På Satyor resturang möts du av färgsprakande retromode och kreativ modern design. Förutom att det är ett roligt ställe att se serverar de även riktigt bra mat både internationellt men även en del ungersk husmanskost och till riktigt bra priser dessutom. En kötträtt tex kalkonbröst med stekt ost och pommes för 70 Sek.

”Satyor” betyder ”kasse” på ungerska. Vad Satyor bár har med en kasse att göra är inte helt klart, möjligtvis att man hittar lite allt möjligt i inredningväg där. Bar / restaurangen är i två plan (det är rätt varmt på övre planet en sommardag!). Hit kommer en varierad publik både för att ta en öl och umgås eller äta gott. På nedervåningen sitter även en dj och snurrar några plattor med kanske lite väl monotona rytmer. Ungrarna är duktiga på att blanda koncept nuförtiden.

Överallt hänger färglada retrolampor, det står gamla stolar och bord i olika stilar överallt, väggarna är målade av konstnärer i varierande stil, på övervåningen ligger gamla böcker både på bokhyllorna och på några bord, en halv gammal lada (ett gammalt polskt bilmärke) som kommer ur väggen etc.

Det hela är mycket färglatt och kreativt, nästan som att gå på en utställning. Skillnaden är att du sitter och äter eller tar en öl mitt i alltihop medan du i lugn och ro kan sitta och beundra detaljrikedomen i den målade väggen bredvid dig eller den seriefigursaktigt utformade menyn.

I ena kortändan av resturangen sitter ibland en DJ och jazzar lite blandade toner. På motsatt sidan har du en tredimensionell avbildning av en taxi som kör igenom väggen. Livet kan vara rätt Funky i Budapest!

Adress: 1111 Budapest, Bartók B. út 36.

Web: http://szatyorbar.blog.hu/

Previous post:

Next post: