Romantisk weekend

Romantisk Weekend i Budapest


Om du letar du efter en romantisk weekend utomlands så är Budapest ett ypperligt alternativ! Budapest har genom åren ofta kallats centraleuropas Paris och med rätta! Inte minst tack vare stadens historiska och charmiga karaktär som gör att de romantiska vibbarna även är typiska för Paris, lätt infinner sig.

I Budapest finns även en uppsjö av romantiska aktiviteter till riktigt bra priser dessutom. På denna sida ger vi tips och fakta om hur du planerar och sätter ihop en romantisk weekend till Budapest.

Så får du till en romantisk weekend i Budapest!

Turul-fageln-Buda-slottetPlanering och förberedelse är alltid avgörande för att någonting ska bli bra. En romantisk weekend är inget undantag! De viktigaste sakerna att få till för en romantisk vistelse är förmodligen boendet och hur man spenderar sin tid tillsammans.

Nedan kan du läsa om några av Budapest mest romantiska boenden och hotell samt ett urval av aktiviteter med lite extra romantiska inslag som definitivt kommer höja pulsen på din älskade.

Romantiska hotell i Budapest

Romantiska hotellBudapest har ett stort utbud på både lyxhotell, spahotell och gamla klassiska hotell som (lite beroende på smak och tycke) av de flesta förmodligen skulle betraktas som bra val för en romantisk hotell weekend.

Håller man koll på hotellsajterna har man även bra chanser att få till en relativt billig romantisk weekend då hotellpriserna i Budapest periodvis (naturligtvis främst vid lågsäsong) kan vara riktigt låga jämfört med de flesta andra europeiska storstäder.

Några av Budapest förmodligen mest romantiska hotell inkluderar bl.a:

Tips på romantiska aktivieter

Utmaningen här är att inte hitta på för mycket att göra. Budapest erbjuder en uppsjö av spännande upplevelser och roliga saker att göra för turister oavsett ålder eller intresse.

kiskakukk-Budapest-restauraMen en romantisk weekend handlar inte om att hinna med allt eller så mycket som möjligt. Det handlar snarare om att ta sig tid för varandra och göra något lustfyllt eller kanske roligt som både tycker om. Nedan listar vi några mysiga och roliga saker att göra i Budapest som förmodligen kan underlätta för den romantiska känslan att infinna sig:

Förslag på upplägg för en romantisk weekend

Det finns naturligtvis mängder av sätt att planera och genomföra en romantisk weekend. Vad som är det rätta för er vet förmodligen ni själva bäst. Här kommer dock lite generella tips och idéer för att få till ett romantiskt upplägg för er weekendresa:

 • Mysig frukost på rummet eller morgonbadromantiskt-spa
 • Strosa omkring i gamla stan eller sätt er på något av konditorierna på Slottshöjden
 • Hyr en fyrhjuling och cykla omring i grönskan på Margaretaön
 • Ät en god och mysig middag
  • under en båttur på Donau
  • någon klassisk ungersk restaurang
  • någon av Budapest moderna internationella restauranger
 • Boka tex någon skön spamassage på hotellet för två
 • Ta en kvällspromenad längs Donaufloden

Tänk på att det är sällan allting går precis planenligt. ”Plans are nothing, planning is everything” som Eisenhower uttryckte det. Bättre därför att ha rimliga förväntningar även på en romantisk weekend så blir den förmodligen riktigt lyckad.