Budapest bästa spa & termalbad

by Thomas

in Aktiviteter i Budapest,Budapest spa & termalbad

Szechenyi spa & termalbad

När man som turist besöker Budapest under några fåtal dagar har man inte tid att prova på det rika utbud av turistattraktioner som tex Budpest spa och termalbad utgör. Budapest är en framstående spanation tack vare sitt läge med alla varma källor under och runt om Budapest. Här kan du läsa om Budapest bästa spa och termalbad.


Det enkla svaret på frågan är att Szechenyi termalbad och Gellert termalbad är dom två bästa spabaden i Budapest. Men ”bäst” är ett relativt ord. Dessa är i alla fall två av de mest kända och förmodligen vackraste spaanläggningarna i Budapest.

Det är också dessa anläggningar som brukar vinna olika popularitetsmätningar. Enligt den officiella hemsidan för budapest spabad spasbudapest.com är de fyra mest populära baden de uppräknade nedan:

  • Szechenyi termal bad
  • Gellert termal bad
  • Rudas & Dagaly (utomhus bad)
  • Palatinusz (utomhusbadet på Margaretaön)

Vackra Szécheny spa & badanläggning

Széchenyi är en av Europas största spa anläggningar och bäst p.g.a dess stora utbud (12) av tempererade pooler med hälsobringande termalvatten som finns både inomhus och utomhus. Szecheny spa & termalbad har även ett stort utbud av spabehandlingar. Att den sedan ligger i en vacker historisk byggnad i vackra romantiska omgivningar gör  inte saken sämre. Det enda negativa aspekten är möjligen dess läge. Men det beror också på var i staden man bor. Szechenyi ligger nämligen precis på ytterkanten till Budapest nära Hjältarnas Torg och Budapest Zoo. Det går dock snabbt att ta sig hit med Budapest äldsta tunnelbana Metrolinje 2.

Lyxiga Gellert spa & badanläggning

Budapest spa och termalbadGellertbadet är också en mycket imponerande och vacker anläggning i Jugenstil som nyligen (2013) genomgått en omfattande renovering. Det är från detta spa och termalbad man oftast ser bilderna över polen kantad med romerskinspirerade kolonner och skulpturer. Gellert spa och termalbad ligger på Buda sidan men mycket centralt och lättillgängligt i slutet av kedjebron i anslutning till Hotell Gellert. Gellert spa är den dyraste av Budapest spabad med 4900 ft (155 Sek) för ett skåp. Men det är väl investerade kronor för den avkoppling några timmar här ger. Även här kan man boka massage och spabehandlingar.

Oavsett vilken av dessa två spa och termalbad anläggningar du väljer att besöka är chansen stor att du kommer hem med en riktigt skön och avslappnande spaupplevelse rikare. Att ligga och jäsa i 36 eller 38 gradigt termalvatten under en eftermiddag efter en god ungersk glas öl och szendvich ute på takterassen är oslagbart!

Dessa termalbad tillsammans utgör förmodligen två av de vackraste och bästa spabaden i Europa. Missa dem inte när du åker till Budapest!

Previous post: