Aktiviteter – Att göra i Budapest

En äkta tank vid entrén

Budapest är en levande stad med en oavbruten ström av aktiviteter inom vitt skilda områden och med något för alla oavsett om det är underhållning, kultur eller shopping upplevelser du är ute efter. Chansen är stor att du hittar just dina favoritaktiviteter och program i Budapest. Nedan följer en översiktlig beskrivning med tips och rekommendationer på intressanta och roliga saker / aktiviteter att göra i Budapest.

Guidade turer med svensk guide

Budapest-ekonomi-universite - KopiaWhen in Budapest ska ni självklart se några av de största sevärdheterna som faktiskt även ibland kan imponera på en van Rom resenär. Budapest har många riktigt gamla och imponerande kyrkor, byggnader, broar och monument för att inte tala om vyerna över staden och Donau från Buda sidan av staden. Om ni snabbt och enkelt vill ta del av det bästa i Budapest kan en svenskspråkig guide vara ett alternativ.

Budapestguiden.nu kan hjälpa till att boka in en guidad tur på svenska . Våra kunniga guider ger er, förutom historiska fakta, en massa bra tips tex om hur ni billigast tar er fram kommunalt, vilka restauranger, caféer och barer som är bäst utifrån era preferenser och aktualiteter i staden.

Skicka en förfrågan om guidning med svensk guide via vårt kontaktformulär

Spa & termalbad

spabehandlingar-budapestBudapest är välkänt internationellt för sina varma källor och termalbad, särskilt runt Budapest finns det mängder av varma källor. Därav alla spabad, spahotell och termalbad anläggningar. Förutom dom två största och mest kända spabaden i Budapest: Szechenyibadet och Gellertbadet finns det även många olika alternativ för att besöka spa, massage och skönhets salonger. Dels finns det många lyxiga spahotell i Budapest men sen finns det även många privata spa och massage salonger där man kan få olika typer an spabehandlingar och spendera några lyxiga timmar med att skämma bort sig själv. Rolig aktivitet för en grupp vänner eller företaget?.

Uppleva ungersk mat & delikatesser

ungerska-kolbaszSalami och kryddiga paprika kolbász (korv, fast på riktigt) är visserligen riktigt smaskigt men det ungerska köket har faktiskt många andra godsaker att bjuda på. Det ungerska matbordet har frambringat smaksensationer som den kryddiga körsbärs (eller frukt) soppan, kolbasz (korv) soppan från Csókakö, Tokajerviner, vitlökslangos med riven ost och fil, gundelpankakan, Palinka (brännvin gjord på olika frukter)  kastanjepyré (i rom dränkt kastanjepyre med grädde), paprikakyckling, gåslever etc, etc.

Vill du ha en offert på en kulinarisk odyssé i det ungerska matlandskapet? Vi kan organisera allt ifrån besök på en lokal mat marknad där vi äter en äkta ”lokal” lunch till att boka in restauranger och vinprovningar.

Skicka en förfrågan via vårt kontaktformulär

Besöka Festivaler

Budapest är verkligen festivalernas stad. Här pågår festivaler året om och det finns nog inget ämne som inte har en festival. Vi har musikfestivaler, Sziget, vin och spritfestivaler, korvfestivaler, vår och höstfestivaler. Under julen har du en av Europas största julmarknader mitt i Budapest. Mer om Budapest festivaler

Gå på caféer & konditorier

Esztergom-cafeBudapest har en lång tradition av cafe och kondtorikultur. Det förmodligen äldsta caféet i Budapest: café Rauszwurm uppe vid slottet serverade den ungerska kungen redan i början av 1800 talet om inte tidigare. Centrala Café Gerbaude vid Vörös Marty platsen och café Muvesz mitt emot Operan är några Café måsten när du besöker Budapest!

Det finns lycko tårtor, kakor och bakverk i oändlighet och du har alla förutsättningar att hitta sockernirvana på Budapest caféer samt en och annan riktigt god espresso. Prova gärna en meggyespite (körsbärsbakelse) eller en almásrétes (äppelstrudel). Den ungerska kryddningen av dessa fruktbakelser kommer du minnas!

Ytterligare tips på roliga och minnesvärda saker att göra i Budapest:

  • Besöka Operan

  • Prova ungerska viner

  • Shopping, shopping, shopping

  • Utflykter längst Donau

  • Se Formel 1

Det finns som sagt väldigt många olika typer av aktiviteter och roliga saker att hitta på i Budapest. Behöver ni hjälp med att organisera något stort som smått så hjälper Budapestguiden.nu gärna till. Vi har både den dubbla kulturkompetensen, språken, lokalkännedomen (ungerska och svenska) och ett stort nätverk av både svensk och engelsktalande guider och företag.

Det kostar inget att fråga! Skicka en förfrågan via vårt kontaktformulär