Westend – Neverending shopping

by Thomas

in Budapest shopping

Budapest största shopping center: WestendVad är en resa utan shopping? Shopping i Budapest är kanske inte i nivå med Milano men det finns faktist en hel del intressant shopping att göra även i Budapest!

Westend är verkligen ett shopping Eldorado men ett gigantiskt utbud av butiker (ca 400 butiker) mitt i centrala Budapest. Byggnaden är ett helt kvarter och ska vara norra Europas största shoppingcenter. Westend är verkligen Budapest one stop shop. Byggnaden har minst fyra våningar. Men det är bara början. Här hittar du:

  • kläder & skor från alla stora märken
  • smycken, acessorarer & smink,
  • mobiler, dataspel & elektronik,
  • böcker (naturligtvis även engelska)

Här finns även hotell Hilton, biografer, foodcourts, flera torg varav den största med en fontän (med programmerade ”vattenuppvisningar”). På taket finns även en trädgårdsliknande terass med parkbänkar. Här hittar du även mataffärer, tobakaffärer, glassbarer. Det som inte finns här är inte värt att köpa.

Prismässigt är det ingen stor skillnad mellan Ungern och Sverige när det gäller shopping. Det är tyvärr relativt dyrt för ungrare, då viktigare produkter som tex just kläder & skor prismässigt är ungefär i nivå med Svenska priser. Däremot kan man hitta fynd bland smink, krämer och andra skönhetsprodukter tex hudvård. Likaså är böcker och litteratur ofta billigare i de engelska bokshopparna i Budapest.

Förutom det stora utbudet är West End ett bra shopping alternativ då det ligger centralt, precis under M3 tunnelbanestation Nyugati palyaudvar och man har även fina offentliga toaletter. De kostar naturligtvis pengar.

Öppettider: mån – lör: 10.00 – 21.00. Sön: 10.00 – 18.00

1062 Budapest, Váci út 1-3

Web: http://www.westend.hu

 

Previous post:

Next post: