Upptäck Budapest på cykel

by Thomas

in Aktiviteter i Budapest

hyr-cykel-i-Budapest

Cykling är kanske inte det första man tänker på när man ska till Budapest men finns många sätt att utforska städer. En möjlighet att utforska Budapest är faktiskt med cykel. Det har hänt mycket i Budapest de senaste åren och staden har även fått många fler cykelbanor. Det ska finnas mer än 200 km cykelvägar i Budapest.

Var ska man cykla i Budapest?

Dessutom finns det fina områden omkring Budapest där du på cykel även kan få till en trevlig naturupplevelse. Några platser i Budapest som kan vara särskilt lämpade:

  • Margaretaön
  • Budakullarna / bergen
  • Folkparken

Men att cykla kan även vara ett alternativ i stadens centrum. Andrassy avenyn är tex populär bland stadens cyklister. Staden har som sagt utvecklat cykelbanor och man planerar även att bygga ut ett gratis cykel utlånings system under 2013.

Var kan man hyra Cykel i Budapest?

Det finns mängder av cykeluthyrningsfirmor över hela Budapest. På Margaretaön finns det även fyrhjulinger att hyra liksom segways. Några  uthyrningsställen i centrym är tex:

Att hyra en cykel i Budapest kostar runt 60 – 120 kr beroende på om du hyr per timme eller ett helt dygn. Det är alltså inga större kostnader. Dessutoom är det både roligare, miljövänligare och hälsosammare att utforska Budapest på cykel.

Previous post:

Next post: