Terrorns hus – Upplev Kommunistperioden!

by Thomas

in Aktiviteter i Budapest,Museer i Budapest

En äkta tank vid entrénTerrorns hus öppnade 2002 och är förmodligen en av Budapest mest intressanta muséer om modern tid. Med hjälp av modern teknik har man verkligen lyckats levandegöra och återskapa viktiga historiska förhållanden och händelser för oss att ta del av och lära oss om historien och människans mörka sidor.

Muséet är inhyst i en gammal byggnad där hundratals människor torterades och märdades. Först var det pilkorsarnas (ungerska nazisternas) högkvarter under många år och efter ryssarnas invasion övertogs det av kommunisternas säkerhetspolis.

Utställningarna, installationerna och dokumentationen finns på flera våningar inklusive källarrummen som användes som fängelsehålor och tortyrkammare. Dessa kan man gå omkring i och se, höra och känna på via tex TV skärmar, ljudupptagningar, tortyrredskap etc.

Det mest intressanta är dock att det är själva byggnaden som det historiska objektet. Du kliver in i och står mitt i ett stycke historia!

Terrorns hus är kanske inte det roligaste av alla Budapest muséer men det är oerhört lärorikt och intressant sätt att ta del av centraleuropas historiska skeenden.

Adress: 1062 Budapest, Andrássy út 60

Webb: http://www.terrorhaza.hu/

Previous post:

Next post: