Bo på spahotell i Budapest

by Thomas

in Budapest spa & termalbad,Hotell Budapest

Med alla spahotell i Budapest utgör staden ett utmärkt resmål för en skön spaweekend. Staden blev redan på 30-talet utnämd till ”City of spas” tack vare det stora antalet termalkällor som ligger under Budapest.

Spa trenden har sedan dess gått i vågor men under de senaste åren har man åter satsat på att restaurera de gamla anläggningarna (Gellért, Szécseny, Rudas) och även bygga nya. Det byggts även många hotell varav flera med fina spa och bad anläggningar.

Boka spahotell i Budapest

Hotell Gellert

Gellert hotell och Gellert termalbad & spa är formellt åtskilda men ligger i direkt anslutning till varandra. Gellert hotellets gäster har också fri tillgång till Gellert badet. Spabehandlingar måste dock bokas och bekostas separat. Gellertbadet är en av Budapest finaste offentliga badanläggningar. Det finns ett bra utbud på behandlingar och priserna på spabehandlingar är låga med svenska mått. Spa massage 30 min, kostar tex ca 160 Sek.

Se lista på tillgängliga spabehandlingar

Corintia Grand Hotel Royal

”Truly, no stone has been left unturned in ensuring the Royal Spa being among the very best in Europe.”

Corinthia är ett anrikt gammalt hotell med en stor lyxspa anläggning och produkter från franska spaspecialisterna Pythomer. Corinthia hotel ingår i Corinthia hotels, en av världens främsta lyxhotellkedjor. Spaanläggningen erbjuder bl.a.

  • 15 meter swimingpool,
  • bastu, ångbad, jacuzzi, tropiska regn duschar,
  • gyttjebad och mycket mer

Du har gratis tillgång till deras Royal spa men behandlingarna kostar extra och motsvarar ungefär priserna på svenska lyxspahotell.

Mer om deras Royal spa

Kempinski hotel Corvinus Budapest

Kempinski hotel i Budapest är i samma klass som Corinthia hotel ovan. Toppskiktet av Budapest lyxhotell. Bara deras websajt om spa faciliteterna (ta en virtuell titt)  är imponerande. Kempinskis spa har asiatisk inriktning och erbjuder bl.a:

  • asiatiska massage terapier,
  • skönhetsbehandlingar från Barbor,
  • bastu och termalvatten.
  • swimmingpol.

Spabehandlingarna kostar extra och ligger i klass med spabehandlingar på Svenska lyxhotell.

Mer om Kempinski spa

Fler spahotell

Previous post:

Next post: