Restaurang Kiskakukk – En kulinarisk fullträff!

by Thomas

in Budapest billigt,Restauranger i Budapest,Romantisk weekend,Ungersk mat & dryck

Bättre än så här blir det knappas när det gäller ungersk mat. Det är små smultronställen som restaurang Kiskakukk som skapar minnesvärda upplevelser och får dig att ta med en bit av Budapest hem för livet.

Kiskakukk är liksom den berömda Gundel en anrik gammal restaurang. Det är mycket atmosfär, utomordentligt bra service från kunnig och trevlig personal. Men in motsats till Gundel är den dessutom löjligt prisvärd.

De lagar traditionell ungersk husmanskost med internationell prägel. Det är inte för avancerade maträtter men elegant, kreativt och med utsökta smakkompositioner. Ägarna och personalen är dessutom riktiga vinkännare med en gedigen vinlista. Fråga personalen så hjälper de er välja ut något passande ungerskt eller utländst vin till er middag.

Restaurangens lokaler är inte allt för stora vilket skapar en intim och familjär atmosfär. Inredningen är elegant sekelskiftesstil med lite dämpad belysning på kvällarna vilket gör Kiskakukk till ett utmärkt val för en romantisk middag.

Suverän ungersk husmanskostMed tanke på vilket suveränt kök de har är det riktigt billigt med huvudrätter som är rena smaksensationer (prova tex deras Grillade kalkonbröst med svamp och ostfyllning med potatiskrocketter till, makalös med en Leffe Bruin till) från blygsamma 80 Sek. Eller en ungersk klassiker: Borjú paprikás vajas galuskával, en kryddig ungersk gryta med gnocci för 120 Sek, oslagbart!

Kiskakukk ligger dessutom mycket centralt nära West End, vid Margaretabron (den som leder till Margaretaön) För en gourmand är det nästan så att restaurang Kiskakukk i sig gör gör det värt att resa till Budapest!

1137 Budapest, Pozsonyi út 12.

Tel: 0036 1/450-0829

Web: http://www.kiskakukk.hu/

 

Previous post:

Next post: