Margaretaön – Budapest gröna oas

by Thomas

in Aktiviteter i Budapest,Budapest för barnfamiljer,Romantisk weekend

Margaretaön ligger vackert längst med Donaufloden mellan Margaretabron och Arpadbron strax norr om Budapest mest centrala delar. Margaretaön är en lite oas med jättelika vackra parker och trädgårdar i naturens alla färger. Ön passar utmärkt för små romantiska utflykter eller bara en lugn dag i vackra omgivningar. För den aktive finns cycklar, tandem och fyrhjulingar att utforska omgivningarna med. Det går även ett minitåg för barnfamiljer eller varför inte ta en tur med häst och vagn?

Under tidig medeltid från 1200-talet var ön en plats för olika kristna ordnar och kloster. Enligt traditionen var det Kung Béla som svor att hans dotter Margareta skulle bli nunna om Ungern kunde besegra den Mongoliska invasionen. Margareta fördes till ön 1252 vid nio års ålder och levde där som nunna till sin död 1271. Ön fick sitt namn efter henne i slutet av 1900-talet.

Öns mer moderna utformning gjordes av den franska ingenjören Ernest Gouin och anlades 1872- 1876 av Société des Bettignoles, ett franskt företag. I samband med detta uppfördes en del skulpturer på Margaretabron av en viss Eiffel, du vet vilken.

Transport: Ta spårvagn 6 som stannar på Margareta bron. Eller buss från ”Nyugati palyaudvar”

Previous post:

Next post: