Körsbärssoppan – En ungersk delikatess

by Thomas

in Ungersk mat & dryck

Körsbärssoppa - en ungersk kulinarisk klassiker!Smaker är en viktig del av en lyckad resa och möte med en annan kultur. En lite ovanlig (för svenskar) men utsökt ungersk förrätt (den fungerar även bra som efterrätt) är den kalla körsbärssoppan (hideg megyleves) som är populär särskilt sommartider då det kan vara mycket varmt i Budapest.

Körsbärssoppa är lite sötsyrlig (viktigt att körsbären är syrliga från Prunus cerasus träd och inte söta körsbär) och smaksätts med kryddnejlika och även lite kanel vilket ger den en alldeles egen karaktär. Ofta får man även lite grädde till så det är ingen dietsoppa men det kan vara värt 4-5 extra kilometer i spåret!

Kall körsbärssoppa är en riktig ungersk klassiker och den bör provas åtminstone en gång, risken är dock överhängande att du återfaller! …

Previous post:

Next post: