Anrika Gundel restaurangen

by Thomas

in Restauranger i Budapest

Restaurang Gundel är närmast en historisk institution i Budapest. Det är den mest berömda och anrika i hela Ungern som har serverat kändisar och storheter som påven själv sen slutet av 1800 talet (1894 närmare bestämt).

Hos Gundel serveras gästerna hela det traditionella ungerska konceptet med välklädda servitörer, violinspelande szigenare, historisk atmosfär och traditionella ungerska rätter. Det var här den berömda (för ungrare i alla fall) Gundel palacsinta (pankaka med nötkräm och chockladsås, flamerad) skapades. Även deras gåslever ska vara riktigt bra.

Man bör dock ha klart för sig att vad man betalar för. Med tanke på hur dyrt det är och om det verkligen är maten man primärt är intresserad av finns förmodligen bättre alternativ. Är det helheltsupplevelsen av det gamla historiska Budapest och dess atmosfär så är det klockrent!

Ett alternativ kan vara deras brunch mellan 11.30 – 15.00 för 6400 forinter/ person, ca 250 Sek/ person.

Restaurang Gundel ligger vid stadsparken nära, Hjältarnas torg och Budapest Zoo. Enklast åker ni ut hit med den gamla spårvagnen till stationen ”Hjältarnas torg”.

1146 Budapest, Állatkerti út 2.

Web: http://www.gundel.hu

Previous post:

Next post: