Flyg Budapest

Flyg till Budapest är det enklaste och billigaste sättet att resa till budapest! Flygtiden är endast 2.20 mellan Stockholm – Budapest och du landar ca 30 min utanför Budapest på flygplatsen Ferihegy 1 eller 2 (dom ligger nära varann). Från flygplatsen tar du dig in till Budapest snabbt och billigt (ca 150 Kr) via flygplatsens s.k minibusz (airport shuttle) som tar 8 personer samtidigt som ska åt samma håll.

Boka billigt flyg till Budapest online


Billigast flyg Budapest hittar du sannolikt på nätet. Det finns massor av lågprisflyg och researrangörer tex:ellermed turer till Budapest som går att boka billigare online. Oftast så går det att hitta flygbiljetter till Budapest runt 1500 Sek. Är man flexibel och kan vara borta en vecka går det även att hitta budapestresor från några hundralappar oftast hos Norwegian.se.

Som vanligt när man är ute efter billiga flygresor gäller det att vara ute i god tid, vara flexibel med resans längd och jämföra några researrangörer. Lågsäsong för Budapest är under vintern, då är det även mycket billigt att bo på hotell i Budapest .

Flygbolag med turer till Budapest

Det varierar något med åren vilka bolag som flyger till Budapest men i dagsläget (2010) är det främst tre flygbolag som har regelbunda avgångar med fly till Budapest:

  • Norvegian – Från Stockholm, Umeå & Luleå
  • Wizzair – från Skavsta & Malmö
  • SAS – Dock inga direkflyg till Budapest

Efter Malevs konkurs är det tyvärr bara norwegian som har regelbundna flygningar till Budapest. Tyvärr har Norvegian försämrats avsevärt på senare år. När alla tillval in absurdum (tex ta med sig bagage) till slut är gjorda i bokningsprocessen är det inte lika billigt som det utmålas i början. Platserna på flygplanen är inte heller vad de tidigare varit men

Wizzair verkar vara billigast men dem har vi ingen erfarenhet av att åka med, de åker ej heller från storstädernas flygplatser.