Dunapark – 30-tals café & restaurang

by Thomas

in Caféer i Budapest,Restauranger i Budapest

Dunapark är en gammal goding från slutet av 30 talet som periodvis varit stängd men åter öppnat i dess nuvarande form 2006 då den även fick utmärkelsen ”Årets café”. Det är en mycket elegant inredd lokal som återger lite av 30 tals känslan, särskilt när deras pianist är där, främst kvällar men även dagtid under helgerna. De har även en glassbar som serverar riktigt god ungersk glass ut mot gatan.

Gammalt cafe i BudapestVid Dunapark café kan man förutom att dricka någon av deras goda kaffesorter och utsökta bakelser även äta lunch eller middag. De har ett riktigt bra kök och serverar både traditionella ungerska maträtter men även internationellt som tex rätter från medelhavet och fjärran östern.

Caféet ligger inte helt centralt i district XIII men är väl värt ett besök om ni tex har vägarna förbi West End shoppingcenter som ligger nära. Lite högre upp på andra sidan Pozsonyigatan ligger även en liten vin och delikatessbutik som kan vara värd att besöka. Längre ner på Pozsonyigatan, närmare Margitbron ligger även den utmärkta restaurangen Kiskakukk

Precis bredvid ligger även Szent Istvan parken som är en lite grönskande oas med sandlåda och klätterställningar etc för barn.

Adress: 1137 Budapest, Poszonyi ut 38.

Web: http://www.dunapark-kavehaz.hu/

Previous post:

Next post: