Budapest Zoo – Äventyr för familjen!

by Thomas

in Aktiviteter i Budapest,Budapest för barnfamiljer

Elefanter-Budapest-Zoo

Budapest Zoo och dess botaniska trädgårdar är tydligen en av världens äldsta och med sin 150 åriga historia. Den tillhör kanske inte någon sevärdhet i dess ursprungliga bemärkelse men det äär en riktigt trevlig och rolig upplevelse för barnfamiljen. Den är relativt liten jämfört med Skansen men har förmodligen mer djur och mer att erbjuda.

Ta sig till Budapest Zoo

Budapest Zoo ligger vid Nepliget, direkt efter Hjältarnas Torg och nära Széchenyi badet. Enklast att ta sig dit är med metrolinjen nr 1, Budapest första och äldsta tunnelbanelinje som du kan kliva på vid tunnelbana Deak Ferenc tér eller Vörös Marty tér. Åk till Széchenyi stationen och gå ca 5 minuter förbi badet och över vägen så är ni där. På tillbaka vägen är det värt att gå mot Hjältarnas torg (Hösök tere) förbi den berömda Gundel restaurangen och ta tunnelbanan mittemot Hjältarnas torg.

Missa inte!!

Budapest Zoo har massor av roliga djur som inte finns på Skansen som tex den rödhåriga tvättbjörnen, tofsflamingos. Här finns både isbjörn, lejon, rovfåglar, flodhästar, giraffer, noshörningar och ormar. Ungefär i mitten av Zoo ligger även en liten sjö naturskönt där man kan slå sig ner på någon bänk att pusta ut på.

Jeep-på-Budapest-zooYtterligare en bonus för de små är den kreativa lekplatsen med massa olika klätterställningar och lekborgar och leksaker i djurskepnader som är mycket populärt. Man har även olika kreativa lösningar på burarna där tex en jeep som barnen kan krypa in i ser ut att sticka ut från lejonens bur men är i realiteten avskärmad.

Praktikaliteter

Biljetter kostar 2500 forinter (75 sek) för en vuxen och 1500 för barn. Tyvärr redan från 2 år.

Vid ingången direkt till vänster lite bakom serveringen finns det fina toaletter som är gratis!! Det finns kiosker och stånd där man kan köpa läsk, godis och klass naturligtvis. Det finns även en lite mer seriös servering på toppen av ”berget” vid pingvinerna. Det finns även små vattenfontäner lite här och var man kan dricka från vid behov.

Vill man ta med sig någon souvenir från Budapest Zoo finns det en liten shoppingaffär direkt till vänster om utgången / ingången. Där har dom ett riktigt roligt utbud av allehanda kramisar och djurfigurer som finns på zoo.

http://www.zoobudapest.com/en

Previous post:

Next post: