Budapest julmarknad

Budapest julmarknad är ett bra sätt att få igång julstämningen om ni fungerar på att resa utomlands till jul. Det är en av europas största julmarknader och full av festligheter, uppträdanden, trevlig julshopping och god mat och dryck. Dessutom brukar vintern i Budapest inte vara allt för kall med temperaturer kring några plus grader C.

Upplev julens smaker och dofter Budapest style!

Den stora julfesten går längs kigyoutca, ormgatan i Budapest upp till Vörösmarty platsen. Där ställer man upp små trästugor och bodar där du kan dricka och smaka traditionell julmat och godsaker. Doften av honungskakor, kanel och juliga bakelser och tårtor ligger som en söt dimma över marknaden. Här kan du självklart prova på goda ungerska julkorvar och kryddiga specialiteter för att inte tala om alla goda alkoholhaltiga drycker kryddade med fruktiga och juliga smaker av alla de slag.

Underhållning & shopping!

Julmarknaden är som mest aktiv mellan 17.00 – 20.oo på kvällen då det är uppträdanden och konserter på två scener på Vörösmarty torget. Det spelar alltifrån folkmusik till jazz och dansuppträdanden. En riktigt trevlig tillställning för både en romantisk weekend eller för hela familjen med barn (dock inte småbarn kanske).

Om du är ute efter lite unika julklappar att ta med dig hem så finns det goda förutsättningar att hitta någon. Här finns både delikatesser att handla, traditionellt hantverk, broderier, kläder och naturligtvis massa, porslin,  julpynt och mycket annat.

När är Budapest julmarknad?

Julmarknaden i Budapest öppnar redan i november den 27:e och håller på till 23 december, därefter sporadiskt till nyår 2014! Den 25 och 26:e är marknaden stängd! Så det finns gott om tid för dig som vill besöka en av de största och kanske mysigaste julmarknaderna i centraleuropa.

 

Previous post:

Next post: